Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Az Addel.hu webáruházakban a tegnapi napon 2.110.358 Ft értékű termék cserélt gazdát! Próbálja ki Ön is INGYEN >> Webáruházat indítok! <<
Kapcsolat: +3678310073 vagy +36303834000 | tartalywebaruhaz@gmail.com

2. <> 10 m3-es álló henger, dupla falú műanyag PE. szennyvíz tartály talajvizes területre

Eredeti ár: 1.495.000 Ft+Áfa (Br. 1.898.650 Ft)
Akciós ár: 1.399.500 Ft+Áfa (Br. 1.777.365 Ft)
A készlet erejéig!
db  
Termékadatok
Cikkszám:
-
Rövid leírás:

10 m3-es álló hengeres, duplafalú műanyag szennyvíz gyűjtő tartály talajvizes területre!

Akár a teljes talajvizet is elviseli!

info@tartalygyar.hu   30/383-4000

Termékleírás

5 m3-es álló hengeres PE. műanyag  szennyvíz gyűjtő tartály talajvizes területre!

 • Hasznos térfogat : 10 m3;
 • Kivitel: ÁLLÓ hengeres, 
 • Tárolandó anyag: szennyvíz;
 • Alapanyag: Műanyag – PE (polietilén) 
 • Méretek: Magasság: ~ a talajvíz arányában -adódó  cm; Belső átmérő ~ adódó cm; Külső átmérő: max. 300 cm; borda erősítés ~ 15 cm; A MÉRETEK A TALAJVÍZ MAGASSÁG FÜGGVÉNYÉBEN MÓDOSULHATNAK!
 • Felszereltség:  
 • Elhelyezés: Földbe süllyesztett. Elviseli akár a teljes talajvizet, az előre egyeztetett vastagságú talajtakarót ( alapméretezés 20 cm), gyalogos közlekedésre méretezve ( ha magasabb nyakra lenne szüksége, jelezze). A tartályt a talajvíz függvényében betonozással kell lesúlyozni, egyébként magas talajvíz esetén - ha nincs benne esővíz vagy csapadékvíz - a talajvíz kitolja a tartályt a földből! Telepítési útmutató lejjebb!;
 • Falvastagság ~ 8-10 mm - terhelés függvényében változó;
 • Kedvezményes kiszállítás országosan, szállítás külföldre is!
 • Gyártás-szállítás: általában a megrendeléstől számított 3-5 héten belül;
 • Opciók: szívócsonk; nyakmagasítás, nagyobb méretű befolyó csonk;

FONTOS: Műanyag PE. ( polietilén ) álló hengeres tartályok talajvizes területre. A tartályok akár a teljes talajvizet is bírják, ha a 2 fal közötti rész valamint a tartály alsó része is ki van töltve betonnal! A beton nem tartozék, a helyszínen a telepítés során kell a tartályt betonnal feltölteni!

-

TELEPÍTÉS:

Általános telepítési útmutatók itt: http://tartaly.info/telepites.html
A számítási példában használt adatok: Kb. 50 cm mélyre kerül a tartály és a talajvíz max. 100 cm magas.
 • A telepítés során a kiásott - víztelenített -  gödör aljára a tartály álá ~ 15 cm vastagságú betont kell önteni, ezt kb. egyenletesen kell elegyengetni, majd a friss betonba kell beleültetni a tartály. A szintezést ebben az állapotban kell elvégezni!
 • Amint a betonalap megkötött, a telepítés folytatható.
 • A tartályt vízzel kell megtölteni.
 • Ezután a tartály dupla fala közé híg betont kell önteni úgy, hogy a tartály külső fala mellé a földet folyamatosan - a betöltött betonnal arányosan -  vissza kell tölteni, tömöríteni. A tartály kettős fala között betonacél van elhelyezve, a telepítés során csak a híg betonnal kell feltölteni a tartály kettős falát!
 • Ha a bekötési csonkokat elérjük a telepítés során, akkor a csatlakozó csöveket be kell kötni.
 • Betonszámítás: Ennél a méretnél a dupla fal közé betöltött beton mennyisége ~ 1 m3. A megadott példa adatok alapján a - 100 cm -es max. talajvíz esetén ~ 3,3 tonna víztérfogatot kell kompenzálni, melyre ~ fele térfogatú betont számítunk, ami ~ 1,7 m3, ebből leszámoljuk a falba betöltött ~ 1 m3 betont, akkor a még szükséges mennyiség ~ 0,7 m3 lenne. Ehhez még hozzá kell számolni a vízbe merülő betonra ható felhajtó erő miatti plusz betont, ez ebben az esetben ~ + 1 m3. Így a tartály tetejére még ~ 1,7 m3 betont kell tölteni.
 • Ha a betöltött beton eléri a tartály külső falának magasságát, akkor a földdel ~ síkba kell feltölteni, majd egy kör vagy négyszögletes zsalut kell készíteni, melybe mehet a ~ példában számított  1,7 m3 beton. Ebben az esetben az 5 m3-es tartályra épített 2,25 m x 2,25 m -es négyszögletes zsalu ~ 5 m2 felületű, így a zsalu szükséges magassága ~ 35 cm.
 • A zsalut feltöltve betonnal, kötés után a folyadék a tartályból kiszívatható, a tartály használható!
 • FONTOS: ha a tartály felett járműközlekedés is lesz, a beton kialakítását, mennyiségét minden esetben építész/statikus tervezze meg!

A műanyag kettős falú  tartályt olyan helyeken ajánlott telepíteni, ahol felszín alatti víz fordul elő - talajvíz vagy rétegvíz - , nehezebb agyagos vagy agyagos - homokos talajokon, vagy olyan helyeken, ahol a tervezett statikus terhelés nagyobb. A járművek tervezett mozgatása során a tartályon vagy annak közelében azonban szükséges, hogy a tartály fölött lévő beton és vasbeton vasalás szilárdságát egy építész tervezze meg a tervezett terhelésre tekintettel.

A szeptikus / szennyvíz gyűjtő tartály tartalmaz egy beömlőnyílást és lefolyót (az ügyfél választása szerint DN 100-150), egy 60 cm átmérőjű tisztító-búvónyílást, 20 cm standard magasságban és egy lépésálló zöldterületi műanyag fedelet, valamint a fentebb felsorolt egyéb kiegészítőket! A megrendelést követően egy válasz e-mailban tisztázzuk a max. vízszinteket, a telepítési mélységet , ill. a csatlakozó csonkok helyét, méretét, funkcióját, ill. igény esetén az egyb opciókat! 

ÁLTALÁNOS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓK: http://tartaly.info/telepites.html

info@tartalygyar.hu   30/383-4000

Kapcsolódó termékek
1.0 * Nyakmagasítás D=600 mm átmérő;
Tisztító - búvónyílás magasítás bármelyik UNITANK vagy PE.  tartályhoz. A magasítást érdemes a telepítést követően, a pontos …
Ár: 695 Ft + Áfa
(Br. 883 Ft)
Részletek
9.3 <> DN 110 -es gumi csatlakozó tartályokhoz
DN 110-es gumi csatlakozó DN 110 - es csövek tartályokhoz csatlakoztatására! 30/383-4000  info@tartalygyar.hu 
Ár: 3.199 Ft + Áfa
(Br. 4.063 Ft)
Részletek