Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Az Addel.hu webáruházakban a tegnapi napon 730.103 Ft értékű termék cserélt gazdát! Próbálja ki Ön is INGYEN >> Webáruházat indítok! <<
Kapcsolat: +3678310073 vagy +36303834000 | tartalywebaruhaz@gmail.com

8.7. H 50-es PE. műanyag SZÖGLETES - fekvő akna + tető - 250 liter;

Ár: 74.900 Ft+Áfa (Br. 95.123 Ft)
db  
Termékadatok
Cikkszám:
-
Rövid leírás:

PE. - polietilén - műanyag szerelőakna, szivattyúakna, kábelakna, ellenőrző akna, ülepítő akna, előtéttartály, csurgalékakna, kútakna, szerelvényakna stb.!
Lépésálló zöldterületi műanyag fedlappal / tetővel.

25 ÉV GARANCIA!!!
100% MAGYAR TERMÉK!
100%-ban ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ!
KEDVEZMÉNYES KISZÁLLÍTÁS!

+36303834000
Info@tartalygyar.hu

Termékleírás

Kedvezményes száll. díjak: http://tartaly.info/aknaszallitas.html 

Telepítési útmutatók: http://tartaly.info/telepites.html

PE. - polietilén -  szögletes szerelőakna, szivattyúakna, kábelakna, ellenőrző akna, ülepítő akna, előtéttartály, csurgalékakna, medence gépház, kútfej akna, vízóraakna, vízmérő akna,  stb.!
Lépésálló zöldterületi műanyag fedlappal / tetővel.

-

Saválló, lúgálló, UV álló!
-
A mellékelt képek csak illusztrációk!

Méretek: akna test szélesség ~ 55 cm, aknatest hosszúság ~ 105 cm, magasság ~ 50 cm ( műanyag lépésálló fedéllel) + nyakmagasság ~ 20 cm ( opcióban lehet magasabb is!)

Belső méretek : szélesség ~ 45 cm, hosszúság ~ 95 cm, magasság ~ 50 cm.
Az akna falvastagság ~ 5 cm, bordás merevítéssel.

Az akna alja ~ 1 cm vastag ( opcióban 5 cm vastag bordás erősítéssel is kérhető), a szögletes fedél ~5 cm vastag bordás erősítéssel ( hengeres nyakkal is kérhető)!

Tömege ~ 40 kg;

A PE. - újrahasznosított polietilén -  szerelőakna, szivattyúakna, kábelakna, ellenőrző akna, ülepítő akna, előtéttartály, csurgalékakna, szerelvényakna, távközlési akna, bruttó térfogata ~ 250 liter, teljes magassága ~ 70 cm;

OPCIÓK:

  • az aknához tetszőleges hosszúságú DN 600-as magasítás is rendelhető, így a telepítési mélység növelhető. Ez utólag nem rendelhető
  • szellőző csövek külön rendelhetők!
  • a fedél hőszigetelése polisztirol szigetelőanyaggal megoldható!
  • igény esetén fenéklemez nélkül is elkészítjük!
  • a felhasználástól függő méretű és mennyiségű gumi csatlakozók itt rendelhetők: http://www.tartalywebaruhaz.hu/-gumi-csatlakozok-csovekhe

A csomag tartalma:

  • 1 db ~ 95 cm x 50 cm x 45 cm belméretű PE. újrahasznosított műanyag akna, teljes magasság ~ 70 cm;
  • 1 db lépésálló zöldterületi, lépésálló műanyag fedlap ;

A használattól függően az akna aljára érdemes néhány 8-10 mm-es lyukat fúrni, hogy az esetlegesen lecsapódó pára (pangó víz) el tudjon szívárogni, igény esetén ingyenesen elkészítjük!

---

Főbb jellemzők
-műszaki igényesség, kiváló, stabil minőség, optimalizált geometriai kialakítás;
-terhelés alatti deformációja számítógépen analizálva, gyakorlati tesztekkel alátámasztva
-garantált élettartam, magas feszültségkorrózió, kimagasló mechanikai tulajdonságok a kiváló anyagválasztásnak köszönhetően.
-kézzel kiemelhető lépésálló fedél;

Alapkivitelben talajvizes területre nem telepíthető - ha van talajvíz, kérjen tájékoztatást!
A kiszállítás kedvezményes áron megoldható!

Az akna nem vízzáró!

Fontos:

Az akna tetején a földtakaró vastagsága alap méretezés szerint ~ 20 cm!

Ha ezt meghaladó vastagságú földtakarót tervez az akna tetejére - pl. egy 60 cm átmérőjű nyakmagasítást 25 cm magasságban - akkor az fokozott terheléssel jár ( kb. + 200 kg/10 cm négyzetméterenként!), ezért az akna tetejét teherkiváltó  betonozással kell megerősíteni. A beton vastagságot a tervező, a statikus vagy a kőműves méretezze a helyi viszonyok figyelembevételével!

---

INFÓK:

Műanyag kútakna

Kútakna - gépészeti akna
Bármennyire is furcsa, a legnagyobb ellensége a szivattyúnak a párás környezet! Gépészeti aknát úgy kell kialakítani, hogy a levegő átjárja. Párás, nedves levegő behatol a csapágyházba és korróziót okoz. A szivattyú hangot kezd kiadni.Gondoskodjon a gépészeti akna szellőztetéséről! Gépészetileg (kút gépészetileg) üzembe kell helyezni a rendszert. Minden igény más rendszer kiépítését igényli. Abban az esetben ha öntöző rendszert akarunk kiépíteni vagy lakás vízellátását biztosítjuk kútvízzel, a legtöbb esetben szükségünk lesz gépészeti aknára.

Műanyag kútakna telepítése egyszerű és gyors megoldás ami kiválthatja a betonaknát.
A kútakna helyének kijelölése után a kút körül a földet ki kell termelni vigyázva, hogy a kútbéléscső ne sérüljön. Alakítsunk ki egyenes talapzatot. Kútakna lejárata 70cm átmérőjű amin a 100-150 literes hidrofor tartály is lefér, tetején 125 mm-es cső áll ki ami a szellőzést szolgálja. A kiálló csőre 2 db 90 fokos idomot kell rakni, hogy a csapadék ne jusson az aknába. A szellőzés hatékonyabbá tételéhez érdemes beépíteni szellőztető ventilátort. 15 cm földtakarót elvisel de átjárunk rajta kocsival vagy nehezebb gépekkel teherhordó koszorút és födémet kell építeni vasbetonból. Kérésre egyedi méretet is tudunk biztosítani.

Kútakna. Kútaknák - műanyagból. Manipulációs aknák a fúrott kutaknál a furat bevégzésére szolgálnak, és a szivattyú technika elhelyezésére.

--

Szivattyúakna / szivattyúaknák

Szivattyúk és kapcsolódó vízgépészeti elemek felszín alatti elhelyezésére, védelmére szolgáló berendezés.

Megfelelő kialakítással talajvízes környezetbe is telepíthető. Hengeres vagy szögletes felépítésű.

Műanyag szivattyú akna. Alkalmazásával, egyszerűen és gyorsan telepíthetjük a szivattyút, vízellátó berendezést a föld alá. Nincs szükség bonyolult építőipari kivitelezésre, mert csak a helyét kell kiásni és már telepíthető is.  A be- és kimenő csatlakozásk a tartály felületén bárhol kialakíthatóak: http://www.tartalywebaruhaz.hu/-gumi-csatlakozok-csovekhez
---

Kábelakna
A kábelakna fő felhasználási területe a kábelfektetési (áram, optika stb.) földmunkák. Ténylegesen helyettesítheti a betonból készült hasonló termékeket, miközben tömege sokszor kisebb.
Az aknák mérete az adott igényeknek megfelelően variálható.

-

Szerelvényakna
Vízgépészeti elemek, szivattyúk, nyomásfokozók, mérőórák, mintavételi csonkok, elzáró szerelvények elhelyezésére, védelmére szolgáló berendezés. Földbe süllyesztett eszköz. Megfelelő kialakítással talajvízes környezetbe is telepíthető. Ez a típus szzögletes felépítésű.

-

Vízóraakna, vízmérő akna

Vízóra, vízmérő, elzárószerelvények és osztók elhelyezésére, védelmére szolgáló berendezés. Földbe süllyesztett eszköz.

-

Gépház akna, gépészeti akna

Könnyen gyorsan telepíthető műanyag medence gépház, gépészeti akna, melyben elhelyezhetők a szökséges gépészeti berendezések, csatlakozók, szerelvények. Beépítése jóval gazdaságosabb mint egy zsalukőből épített gépészeti akna.


info@tartalygyar.hu vagy 0036303834000