Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Az Addel.hu webáruházakban a tegnapi napon 3.750.920 Ft értékű termék cserélt gazdát! Próbálja ki Ön is INGYEN >> Webáruházat indítok! <<
Kapcsolat: +3678310073 vagy +36303834000 | tartalywebaruhaz@gmail.com

1.1. Magaságyás - KÖR- alakú, 175 liter, 25 cm magas;

Eredeti ár: 7.990 Ft+Áfa (Br. 10.147 Ft)
Akciós ár: 4.990 Ft+Áfa (Br. 6.337 Ft)
A készlet erejéig!
db  
Termékadatok
Cikkszám:
-
Rövid leírás:

25 cm magas PE. műanyag magaságyás.

100 % magyar gyártmány!

5 év garancia!

Méret: átmérő ~ 95 cm x magasság 25 cm;

KEDVEZMÉNYES KISZÁLLÍTÁS!

Bővebb infók: info@tartalygyar.hu vagy 30/3834000

Termékleírás

Magaságyás kör alakú, műanyag;

Az egymásra helyezhető magaságyás ideális megoldás különféle virágok, növények vagy zöldségek termesztéséhez. Tökéletes választás a lelkes kertészek számára, akik kertjüket, erkélyüket, verandájukat, teraszukat szeretnék díszíteni. A magaságyás a növényeket a talajlakó kártevőktől, például a csigáktól és csigáktól, hernyóktól vagy rovarlárváktól is megvédi. Ha magasabb ágyat szeretne, egyszerűen egymásra rakhatja a koncentrikusan kisebb kereteket, és amikor a szezon véget ér, egyszerűen szétszedheti a kereteket, hogy helyet takarítson meg, vagy megkönnyítse a szállítást.

ELŐNYÖK:

✔ Lehetővé teszi a kertészkedést hajolás nélkül;
✔ Tartós és erős sav-, lúg-, és ÚV álló anyagból készült;
✔ Ellenáll minden időjárási viszontagságnak;
✔ Növénytermesztést bárhol könnyebbé teszi;
✔ A talaj melegebb lesz;
✔ Jobb vízáteresztőképesség;
✔ Többszöri használatra alkalmas - sok éven keresztül tesz jó szolgálatot;
✔ Több méretben kapható;
✔ Egyszerűen mozgatható;
✔ Hosszú élettartam;

Tulajdonságok:

- Térfogat: ~ 175 liter;

- Méret: átmérő ~ 95 cm;  magasság 25 cm;
- Súly: ~ 1,2 kg;
- Szín: sötét grafitszürke/fekete;
- Egymásra rakható, bővíthető- magasítható más-más méretű keretekkel;
- Gyors összeszerelés;
- Helytakarékosan összerakható;.
- Környezetbarát: 100% magyar gyártmányú, űj vagy újrahasznosított műanyagból készülő, 100%-ban újrahasznosítható, felületkezelést nem igényel!

A rendelés tartalma:
- 1 db ~ 300 cm hosszú, 25 cm magas, ~ 3 mm vastag, erős, masszív magaságyás panel ( összeszerelésre előkészített, előfúrt);
- 3 db műanyag rögzítőelem a gyors összeszereléshez;

Összeszerelés:
- Hajlítsa kör alakra a műanyaglapot, úgy, hogy az előre kifúrt lyukak illeszkedjenek;
- A lyukakba főzze bele a műanyag rögzítőelemeket, húzza szorosra, vágja méretre;
- Töltse meg termesztőközeggel - humusszal, komposzttal, termőfölddel, stb-;
- Használatra kész!

-

Mi a különbség a kerti föld és a magaságyás talaja között?

A talaj, a földfelszín legfelső rétege elengedhetetlen az élet fenntartásához. Számtalan élő szervezetet, valamint bomló anyagot tartalmaz. A felső talaj a föld legfelső talajrétegére utal. Azok számára, akik kertet szeretnének telepíteni, létfontosságú a kerti föld és a magaságyás talaja közötti különbség ismerete. Sok kertész figyelmen kívül hagyja a különbségeket, ami olyan kertészeti hiba, amely gyengébb minőségű és mennyiségű termést eredményezhet.

Az egyik fő különbség a talajban fellelhető hő és a nedvesség mennyisége – mindkettő szükséges a szerves anyagok lebomlásához –, a másik pedig az ezekben a talajokban található humusz mennyisége.

A humusz a talajban lévő sötét szerves anyag, amely a növényi vagy állati anyagok bomlása során keletkezik. Minél nagyobb a humusz mennyisége a talajban, annál előnyösebb a talaj a zöldségek és a növények számára. A kerti föld szervesanyag-tartalma gyorsabban bomlik le, mint ahogyan a kertészkedéssel helyreállítható. A magas nedvességtartalmú talajok szintén kevésbé tartósak. Az alábbi cikkben megvizsgáljuk a magaságyás és a kerti föld közötti különbségeket, a különböző felhasználási területeiket, és segítünk meghatározni a legjobb talajt a magaságyáshoz.

Melyik a legjobb talaj a magaságyásokhoz?
Kerti föld:
A kerti föld olyan talaj, amely termőföldet, valamint erdészeti termékeket, azaz lényegében fát tartalmaz. Nem magasított ágyásokhoz vagy konténerekhez tervezték, mert túlságosan tömörödik, és hajlamos a nedvességgel való túltelítődésre, így a gyökerek számára korlátozott helyet hagy a növekedéshez. A virágföldhöz képest nehezebb a textúrája és nagyobb a vízmegtartó képessége.

Tisztázzuk, hogy a virágföld, más néven virágföldkeverék valójában nem föld. Ez egy mesterséges anyag, amely természetes anyagokból, többek között bomló kéregből, tőzegmohából, ásványi anyagokból és perlitből áll. Ideális a növények kis edényekben vagy cserepekben történő termesztéséhez. A kerti föld és a virágföld közötti fő különbség a felső talaj hozzáadása, amely a kerti földet nehezebbé teszi. A kerti földből hiányoznak az olyan összetevők is, mint a perlit és a tőzeg, ezért olcsóbb, mint a virágföld.

A magas nedvességtartalom miatt a kerti föld viszonylag sok sót tartalmazhat, ami rendkívül korrodáló hatásúvá teszi. Ha pl. a talaj hosszabb ideig marad a fedett kocsifelhajtón, akkor kárt okozhat abban. A föld minőségének hosszabb megőrzése érdekében ásson egy sekély, körülbelül 15 cm mély gödröt, majd terítse a földet a kerti ágyásba. Ezáltal a jelenlévő sók megfelelően beszivároghatnak a talajba.

A kerti föld ideális a talajon végzett kertészkedéshez, mivel számos előnnyel jár, például csökkenti az őshonos talaj tömörödését és javítja a talaj összetételét. A kerti föld olyan alapvető tápanyagokat tartalmaz, amelyek segíthetik a natív talajok tápanyagmegtartását, és elősegítik az erősebb gyökérrendszerek kialakulását. Ha a komposztban gazdag kerti földet az őshonos talajhoz adjuk, a talaj minősége és szerkezete a kisebb mértékű tömörödésnek köszönhetően javul. Még a tápanyaghiányos talaj is megújulhat kerti föld hozzáadásával. Ez azért van így, mert a kerti föld megfelelő arányban tartalmaz táp-és egyéb, szerkezet javító anyagokat, ami által javul a vízelvezető képessége, ez pedig ideális a nedvesség megtartásának elősegítésére.

Előnyei ellenére a kerti föld szemcsemérete túl sűrű ahhoz, hogy konténerekben vagy magasított kerti ágyásokban használhassuk. Bár tápanyagokban gazdag, a nedvességmegtartó képessége nem megfelelő a magaságyásban termesztett növények és zöldségek megfelelő termesztéséhez.

A magaságyás talaja:
A magaságyások ideális talajtípusa a homokos vályog, amely lényegében egy laza, jó vízlevezetésű és szerves anyagokban gazdag talaj. Gyakran előfordul, hogy az udvaron található őshonos talaj nem alkalmas a növények termesztésére, mivel rossz vízlevezetésű vagy nem megfelelő az összetétele: nehézfémeket vagy akár növényvédő szereket is tartalmazhat.

Az a legjobb talaj a magasított kerti ágyásokhoz, amely a virágföld és a kerti föld ideális arányú keverékéből áll. A virágföld túl könnyű ahhoz, hogy magaságyásokban használjuk, míg a kerti föld túl nehéz ehhez. Az magaságyás talaja kiváló vízelvezető tulajdonságokkal rendelkezik, ami segít kedvező környezetet kialakítani a növények számára. Jól karbantartott, laza talajt biztosít a kertészek számára, amely megfelelően szellőzik, és elegendő mennyiségű tápanyagot és oxigént juttat el a növények gyökérzetéhez. Az magaságyáshoz való földet fém és horganyzott magaságyásokhoz egyaránt használhatja.

A magaságyásokhoz való legjobb talajokat kiváló tulajdonságaiknak köszönhetően nem kell folyamatosan öntözni és karbantartani. Emellett kisebb valószínűséggel sújtják őket kártevők vagy betegségek is. Bár az ideális magaságyás talaj drágább, mint a kevésbé jó minőségű talajok, a legjobb, ha beruházunk rá, mivel a talaj az egyik legfontosabb tényező, amely meghatározza a kertészkedésünk sikerét. A rossz minőségű talaj használata káros hatással lehet a gyökérnövekedésre, ami viszont hiányos terméshez vezet.

Műtrágya használat:
Az ideális magaságyás talaj olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek elősegítik a növekedést. Az magaságyás talaja tápanyagokban gazdag, és nagyobb arányban tartalmaz szerves anyagokat, mint a kerti föld. Azonban a termőidőszak során további szerves trágyát is hozzá kell adnia a termőföldhöz, hogy biztosítsa a lehető legnagyobb mennyiségű termést. A szerves és természetes műtrágyák alkotóelemei közé tartozik a komposzt, az algák és a giliszták. Ezek javíthatják a talaj minőségét és állapotát anélkül, hogy a szennyezéssel kapcsolatos aggályok merülnének fel.

A magaságyásokhoz a talaj ideális pH-értéke 5,8 és 7,5 között van, ami optimális a zöldség- vagy virágoskert számára. A pH-szint szabályozása mellett a talaj segít a növényeknek a magasabb tápanyagszint fenntartásában is. Bár a magaságyás talaja a zsákból kivéve azonnal felhasználható, sok kertész mégis úgy dönt, hogy komposztot vagy talajjavító anyagokat ad hozzá a talaj megerősítése érdekében. A magaságyásban történő növénytermesztés részét képezi a kísérletezés, hogy kiderüljön, mely zöldségfajták milyen típusú talajban fejlődnek jól!

Talajmódosítók használata:
A talaj tulajdonságait lehet módosítani, ha azok nem ideálisak a céljainkhoz. Ha például a talajában vízelvezetési problémák vannak, adjon hozzá perlitet. Gyakori talajjavító anyag a perlit, a vermikulit, a homok és a fakéreg. A perlit növeli a talaj szellőzését és elősegíti a vízelvezetést. A vermikulit, amely egy vizes filoszilikát ásvány, szintén növeli a talaj szellőzését, de elősegíti a vízvisszatartást is. Ezzel szemben a homok csökkenti a vízvisszatartást, így ezt adagolja a talajhoz, ha kaktuszokat vagy szukkulenseket szeretne termeszteni, amelyek a homokosabb talajban jól érzik magukat. A kéreg az orchideakeverék egyik fő összetevője, amely segít fenntartani a megfelelő nedvességtartalmat a növények számára. A szerves mulcsok a vízelvezetést is segítik.

A talaj pótlása
Minden évszakban tapasztalhatja majd, hogy a magaságyásaiban a talaj zsugorodni látszik. Ez a hasznos talajmikrobáknak tulajdonítható, amelyek fogyasztják a talajt, és ezt követően hasznos tápanyagokat hoznak létre, amelyeket a növényei felszívhatnak. A megfogyatkozott talaj pótlásához egyszerűen terítsen egy réteg magaságyásföldet, kb. 1 cm helyet hagyva a magaságyás tetején. Ez idő alatt érdemes szerves trágyát is adagolni.

Alternatív módszerek:

Készíthet saját magaságyásföldet kerti föld és virágföld kombinálásával, szem előtt tartva, hogy több kerti földet használjon, mint virágföldet, általában 5:1 arányban. Ha pénzt szeretne megtakarítani, javasoljuk, hogy próbálja ki a Hugelkultur módszert. A Hugelkultur a korhadó fából és szerves anyagokból álló halmok rétegezésének módszere, amellyel a növények számára ideális természetes környezetet lehet leutánozni. Könnyen újrahasznosíthatja a kertben fellelhető szerves anyagokat, például fatörzseket, fűnyesedéket és ágakat. Alternatív megoldásként kipróbálhat egy olyan talajkeveréket, amely 50% fedőtalajból, 30% komposztból és 20% szerves anyagból áll. Nagy tételben történő vásárláskor törekedjen arra, hogy minősített biokomposztot vásároljon, mivel ez jobb minőséget garantál. A talajban használt komposzt különböző forrásokból származhat, ez lehet állati trágya, komposztált levelek, fűnyesedék vagy komposztált fakéreg. A használt anyagok változatossága és a perlit használata megakadályozza a tömörödést, miközben javítja a vízelvezetést és a szellőzést.

Forrás: https://vegogarden.com/blogs/academy/difference-between-garden-soil-and-raised-bed-soil

-

Bővebb infók: info@tartalygyar.hu vagy 30/3834000