Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Az Addel.hu webáruházakban a tegnapi napon 314.180 Ft értékű termék cserélt gazdát! Próbálja ki Ön is INGYEN >> Webáruházat indítok! <<
Kapcsolat: +3678310073 vagy +36303834000 | tartalywebaruhaz@gmail.com

2. SZA-2 100x55 szivattyú/szerelőakna, szögletes, lépésálló tetővel

Eredeti ár: 59.900 Ft+Áfa (Br. 76.073 Ft)
Akciós ár: 48.500 Ft+Áfa (Br. 61.595 Ft)
A készlet erejéig!

Jelenleg raktáron, várható szállítási határidő: 2-5 munkanap

db  
Termékadatok
Cikkszám:
-
Rövid leírás:

SZA szivattyúakna / szerelőakna PO. - poliolefin műanyagból!

Magyar gyártmány!

Raktárról, rövid szállítási határidő!

Kedvezményes kiszállítás!

Infók: info@tartalygyar.hu +36-30-383-4000

Termékleírás

Kedvezményes száll. díjak: http://tartaly.info/aknaszallitas.html 

Telepítési útmutatók: http://tartaly.info/telepites.html

SZA-2; 100X55 cm-es szögletes akna, műanyag lépésálló tetővel

PO. - poliolefin - műanyag, szögletes kialakítású akna + tető

 

Gyártó/szállító: Tartálygyár Kft.

Termék leírása:

100%-ban újrahasznosított, poliolefin alapanyagból készülő szögletes kialakítású műanyag aknacsalád.

Csak földbe telepíthető változatban készítjük!

Talajvizes területre az akna telepítését nem javasoljuk!

ADATOK:

 • Méretek:

  • Külső méretek: akna test szélesség ~ 55 cm, aknatest hosszúság ~ 105 cm, magasság ~ 55 cm ( műanyag lépésálló fedéllel);

  • Belső méretek : szélesség ~ 45 cm, hosszúság ~ 95 cm, magasság ~ 50 cm.

  • Az akna falvastagság ~ 5 cm, bordás merevítéssel.

  • Az akna alja 0-0,5-5 cm vastag, függően a választott kialakítástól, a fedél ~5 cm vastag bordás erősítéssel!

  • Tömege ~ 29 kg;

  • Alapanyag: 100%-ban újrahasznosított PO. - poliolefin – műanyag; általában saválló, lúgálló, UV álló!

  • Térfogat:

   • bruttó térfogata ~ 318 liter;

   • nettó térfogat ~ 213 liter;

  • Egyéb:

   • Az akna nem vízzáró!

   • Az akna max. 30 °C üzemi hőmérsékletre van méretezve!

  • Opciók:

   • az aknához tetszőleges hosszúságú DN 500-as magasítás is rendelhető, ezt a meglévő aknafedél közepére hegesztjük, így a telepítési mélység növelhető. Ha utólag is rendelhető!

   • szellőző csövek külön rendelhetők!

   • a fedél hőszigetelése polisztirol szigetelőanyaggal megoldható!

   • igény esetén fenéklemez nélkül is elkészítjük!

   • a felhasználástól függő méretű és mennyiségű gumi csatlakozók itt rendelhetők: http://www.tartalywebaruhaz.hu/-gumi-csatlakozok-csovekhe

A csomag tartalma:

 • 1 db ~ 45 cm x 95 cm x 50 cm belméretű PO. - poliolefin - újrahasznosított műanyag akna, teljes magasság ~ 55 cm;

 • 1 db lépésálló zöldterületi, lépésálló PO. - poliolefin - műanyag fedlap ~ 0,5mx1m -es méretű ~ 5 cm vastag, ~ 6 kg súlyú;

 • A használattól függően az akna aljára érdemes néhány 8-10 mm-es lyukat fúrni, hogy az esetlegesen lecsapódó pára (pangó víz) el tudjon szivárogni, igény esetén ingyenesen elkészítjük!

 

Főbb jellemzők:

 • műszaki igényesség, kiváló, stabil minőség, optimalizált geometriai kialakítás;

 • terhelés alatti deformációja mérésekkel ellenőrizve, gyakorlati tesztekkel alátámasztva;

 • garantált élettartam, magas feszültségkorrózió, kimagasló mechanikai tulajdonságok a kiváló anyagválasztásnak köszönhetően

 • kézzel kiemelhető lépésálló műanyag fedél;

 

Telepítés:

 • Alapkivitelben talajvizes területre nem telepíthető - ha van talajvíz, kérjen tájékoztatást!

 • + 5 °C alatt és + 25 °C környezeti hőmérséklet felett nem telepíthető!

 • a telepítés során az általános előírásokat be kell tartani!

 • Az aknát telepítése során sík, vízszintes és tömör felületre – homokágy, sóderágy, esetleg beton alapra kell elhelyezni;

 • Egyéb telepítési útmutatók: http://tartaly.info/telepites.html

 

Egyéb információk:

 • Az akna tetején a földtakaró vastagsága alap méretezés szerint ~ 0 cm! Ha ezt meghaladó vastagságú földtakarót tervez az akna tetejére - pl. egy 60 cm átmérőjű nyakmagasítást 25 cm magasságban - akkor az fokozott terheléssel jár ( kb. + 200 kg/10 cm négyzetméterenként!), ezért az akna tetejét teherkiváltó betonozással kell megerősíteni. A beton vastagságot a tervező, a statikus vagy a kőműves méretezze a helyi viszonyok figyelembevételével!

 

INFÓK:

 

==

Műanyag szivattyú / szerelő aknák számos előnnyel járnak az építési és infrastruktúra projektekben:

 1. Tartósság: Műanyag szivattyú/szerelőaknák hosszú élettartammal rendelkeznek, és ellenállnak a korróziónak és a környezeti hatásoknak.

 2. Alacsony karbantartásigény: A poliolefin műanyag anyagok nem igényelnek festést vagy speciális kezelést a tartósságuk fenntartásához.

 3. Könnyű súly: A műanyag szivattyú/szerelőaknák könnyűek, ami megkönnyíti a telepítést és a szállítást.

 4. Rugalmasság: A poliolefin újrahasznosított kevert műanyag alapanyag könnyen formázható, így könnyen alkalmazkodik a különböző formákhoz és méretekhez.

 5. Hő- és elektromos szigetelés: Az SZA műanyag szivattyú/szerelőaknák jó hő- és elektromos szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.

 6. Ellenállás a vegyi anyagokkal szemben: A műanyag ellenáll a vegyi anyagoknak, például savaknak és lúgoknak, UV álló is!

 7. Környezetbarát: Bizonyos típusú műanyagok újrahasznosíthatók, és kevesebb környezeti terhelést jelentenek a hagyományos anyagokhoz képest. Az SZA kábelakna család vásárlásával csökkenti a környezetterhelést, támogatja a magyar munkahelyek megtartását, fejlesztését!

 8. Olcsó: Az SZA műanyag szivattyú / szerelőaknák általában olcsóbbak a fémmel vagy más anyagokkal készült változatokhoz képest.

 9. Könnyű telepítés: Az SZA műanyag szivattyúaknák / szerelőaknák gyorsan és könnyen telepíthetők, és nem igényelnek bonyolult felszereléseket.

 10. Vízállóság: A műanyag SZA szivattyúaknák / szerelőaknák aknák ellenállnak a nedvességnek és a víznek, ami ideális választássá teszi őket olyan területeken, ahol a környezeti körülmények nedvesek vagy nedvesek lehetnek.

 11. Könnyű megmunkálhatóság: A műanyag SZA szivattyúaknák / szerelőaknák aknák könnyen alakíthatók, vághatók, csavarozhatók, szerelvényezhetők. Gumi csőátvezető csatlakozók elhelyezése néhány másodbercet vesz igénybe!
 12. Újrahasznosítás: Az SZA aknacsalád újrahasznosított poliolefin műanyagból készül, környezetterhelést csökkentő módon!
 13. Gazdasági hatás: Az SZA aknacsalád 100% magyar gyártmány, az alapanyagok Magyarországi begyűjtésből származnak, alacsony szállítási költség terheli a készterméket!

info@tartalygyar.hu 0036303834000

SZA SZIVATTYÚAKNA / KÁBELAKNA PO. - poliolefin - MŰANYAGBÓL

A földfelszín alatti berendezések közös jellemezője - lehet - az őket befogadó műanyag akna. Anyaga 100%-ban újra hasznosított, és  hasznosítható poliolefin. Az elektromos berendezések számára kiváló klimatikus körülményeket biztosít, ha megfelelő szellőzéssel látja el!

A legfontosabb jellemzők: magasság és lejtés kiegyenlítés a járdaszinthez, rövid szállítási és telepítési idő (azonnal terhelhető), könnyű súly és mozgathatóság, a csőkép tervezhetősége, moduláris felépítés - több szinten is telepíthető!

A moduláris felépítés nem csak széles választékot jelent, de nagy rugalmasságot biztosít a telepítésben, a szerelésben is. A bejutó víz a kialakított szivárgókon át távozik a talajba.

Az erősen bordázott felület erős talajkapcsolatot eredményez. A nagy teherviselő képesség lehetővé teszi a széleskörű beépíthetőséget. 

Méretek: hossz ~ 105 cm, szélesség ~ 55 cm, magasság ~ 55 cm;

Lépésálló zöldterületi műanyag fedlappal;

42 db max. DN 110-es csatlakozási hellyel!

Fenéklemezzel vagy anélkül!

Infók: info@tartalygyar.hu vagy 0036303834000

=

EGYÉB FELHASZNÁLÁS:

Műanyag kútakna

Kútakna - gépészeti akna

Bármennyire is furcsa, a legnagyobb ellensége a szivattyúnak a párás környezet! Gépészeti aknát úgy kell kialakítani, hogy a levegő átjárja. Párás, nedves levegő behatol a csapágyházba és korróziót okoz. A szivattyú hangot kezd kiadni.Gondoskodjon a gépészeti akna szellőztetéséről! Gépészetileg (kút gépészetileg) üzembe kell helyezni a rendszert. Minden igény más rendszer kiépítését igényli. Abban az esetben ha öntöző rendszert akarunk kiépíteni vagy lakás vízellátását biztosítjuk kútvízzel, a legtöbb esetben szükségünk lesz gépészeti aknára.

-

Műanyag kútakna telepítése egyszerű és gyors megoldás ami kiválthatja a betonaknát.

A kútakna helyének kijelölése után a kút körül a földet ki kell termelni vigyázva, hogy a kútbéléscső ne sérüljön. Alakítsunk ki egyenes talapzatot. Kútakna lejárata 70cm átmérőjű amin a 100-150 literes hidrofor tartály is lefér, tetején 125 mm-es cső áll ki ami a szellőzést szolgálja. A kiálló csőre 2 db 90 fokos idomot kell rakni, hogy a csapadék ne jusson az aknába. A szellőzés hatékonyabbá tételéhez érdemes beépíteni szellőztető ventilátort. 15 cm földtakarót elvisel de átjárunk rajta kocsival vagy nehezebb gépekkel teherhordó koszorút és födémet kell építeni vasbetonból. Kérésre egyedi méretet is tudunk biztosítani.

Kútakna. Kútaknák - műanyagból. Manipulációs aknák a fúrott kutaknál a furat bevégzésére szolgálnak, és a szivattyú technika elhelyezésére.

--

Szivattyúakna / szivattyúaknák

Szivattyúk és kapcsolódó vízgépészeti elemek felszín alatti elhelyezésére, védelmére szolgáló berendezés.

Megfelelő kialakítással talajvízes környezetbe is telepíthető. Hengeres vagy szögletes felépítésű.

Műanyag szivattyú akna. Alkalmazásával, egyszerűen és gyorsan telepíthetjük a szivattyút, vízellátó berendezést a föld alá. Nincs szükség bonyolult építőipari kivitelezésre, mert csak a helyét kell kiásni és már telepíthető is. A be- és kimenő csatlakozásk a tartály felületén bárhol kialakíthatóak: http://www.tartalywebaruhaz.hu/-gumi-csatlakozok-csovekhez

---

Kábelakna

A kábelakna fő felhasználási területe a kábelfektetési (áram, optika stb.) földmunkák. Ténylegesen helyettesítheti a betonból készült hasonló termékeket, miközben tömege sokszor kisebb.

Az aknák mérete az adott igényeknek megfelelően variálható.

-

Szerelvényakna

Vízgépészeti elemek, szivattyúk, nyomásfokozók, mérőórák, mintavételi csonkok, elzáró szerelvények elhelyezésére, védelmére szolgáló berendezés. Földbe süllyesztett eszköz. Megfelelő kialakítással talajvízes környezetbe is telepíthető. Ez a típus szzögletes felépítésű.

-

Vízóraakna, vízmérő akna

Vízóra, vízmérő, elzárószerelvények és osztók elhelyezésére, védelmére szolgáló berendezés. Földbe süllyesztett eszköz.

-

Gépház akna, gépészeti akna

Könnyen gyorsan telepíthető műanyag medence gépház, gépészeti akna, melyben elhelyezhetők a szökséges gépészeti berendezések, csatlakozók, szerelvények. Beépítése jóval gazdaságosabb mint egy zsalukőből épített gépészeti akna.

PE. - polietilén -  szögletes szerelőakna, szivattyúakna, kábelakna, ellenőrző akna, ülepítő akna, előtéttartály, csurgalékakna, medence gépház, kútfej akna, vízóraakna, vízmérő akna,  stb.!
Lépésálló zöldterületi műanyag fedlappal / tetővel.

Kapcsolódó termékek
01 <> Nyakmagasítás D=480 mm-es átmérő;
Nyakmagasítás DN 480 előszűrő aknákhoz. Átmérő D=480 mm. Az ár 1 cm-re vonatkozik! 30/383-4000 info@tartalygyar.hu  
Ár: 550 Ft + Áfa
(Br. 699 Ft)
Részletek
2. DN 480 mm-es PE. lépésálló műanyag tető/fedél;
~ 480 mm átmérőjű nyakra illeszthető PE műanyag, lépésálló fedlap. 100 % ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ! 100 % MAGYAR TERMÉK ! 200 kg -ig terhelhető! KEDVEZMÉNYES…
Ár: 5.900 Ft + Áfa
(Br. 7.493 Ft)
Részletek
4. <> Lakattal zárható, műanyag tetőzáró egység -utólag is beépíthető!
Utólag is beépíthető, lakattal zárható műanyag tetőzáró egység! Nem minden tartályhoz megfelelő! info@tartalygyar.hu vagy 0036303834000
Ár: 14.990 Ft + Áfa
(Br. 19.037 Ft)
Részletek
9.3 <> DN 110 -es gumi csatlakozó tartályokhoz
DN 110-es gumi csatlakozó DN 110 - es csövek tartályokhoz csatlakoztatására! 30/383-4000  info@tartalygyar.hu 
Ár: 3.199 Ft + Áfa
(Br. 4.063 Ft)
Részletek